Смесват и разбъркват се сухите съставки – нишестето, брашното, гриса, содата, бакпулвера, сол и пипер.
Течните – яйце и прясно мляко се разбиват и се смесват със сухите, докато стане тесто, малко по-гъсто от палачинково.
Оставя се около 10 мин. После от сместа за паниране се сипва в дълбока чаша, за да може като се потопи кренвирша, панировката да го покрие целия. За удобство може кренвиршите да се разрежат и на две половини.
Набождат се кренвиршите на дървени шишчета и се потапят едно по едно в чашата, в която сме сипали от сместа за паниране.
Загрява се мазнина, достатъчна за пържене на "маслена баня" в широк и дълбок тиган, може да се ползва и фритюрник. Количеството на мазнината трябва да е толкова, че да може като се пускат кренвиршите те да "плува в нея".
Пържат се до златисто, като се държат за клечката и внимателно се пускат в мазнината, накрая се отцеждат на домакинска хартия.