Тексаско-мексикански царевичен хляб
1. Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в силно сгорещен тиган с малко мазнина. След това изцедете кубчетата върху кухненска салфетка.
2. Смесете в една купа двата вида брашно, бакпулвера, захарта и кажунската подправка. Разбъркайте.
3. В друга купа смесете яйцата, олиото, млякото /вместо прясно мляко може да ползвате рядко кисело мляко/ и кленовия сироп, който може да заместите с мед.
4. Добавете сухите продукти към течните и разбъркайте внимателно, до гладкост.
5. Добавете парченцата бекон, царевицата и настърганото сирене чедър, като запазите малко от него за поръсване. Разбъркайте.
6. Намажете с мазнина кръгла тавичка или тиган и изсипете сместа за хляба в нея. Притиснете и загладете сместа. Поръсете с малко чедър. Печете хляба на 180 градуса 25 минути.

Продукти

  • 150 г бекон 160 г брашно 140 г царевично брашно 7 г бакпулвер 1 с.л. кажунска подправка 25 г захар 2 яйца 55 мл слънчогледово олио 130 мл прясно мляко 50 г кленов сироп 215 г замразена царевица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички