Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Румънска мамалига (Качамак)

Румънска мамалига (Качамак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:балканска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 6 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изсипете царевичното брашно в един литър кипяща подсолена вода

  • 2

    Разбъркайте хубаво и варете при слабо кипене 25 минути

  • 3

    Намалете огъня и доварете, като бъркате непрекъснато до пълното сгъстяване на мамалигата

  • 4

    В готовността й ще се убедите, като пуснете в нея отвесно дебела точилка и бързо я завъртите

  • 5

    Ако сместа не залепвапо точилката, мамалигата е готова

  • 6

    След това я нарежете на парчета

  • 7

    Поднесете я с настърганото сирене и изпържената с лука сланина.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!