anna_sima1 Публикувано 4 Май, 2012 Share Публикувано 4 Май, 2012 Бачура (Bhatura) - индийски хляб-балон Необходими продукти 200 г брашно 1 с.л. кисело мляко 1 с.л. олио 7 г суха мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. смлян кимион 80 мл топла вода олио за пърженето брашно за разточването Начин на приготвяне Смесват се брашното, солта, кимионът и маята. Добавят се киселото мляко и водата, и се омесва тесто. Оставя се 15-20 минути на топло да втаса. Тестото се премесва още веднъж и се разделя на 8 топчици. Всяка топчица се разточва върху набрашнена повърхност на малък кръг, който се пуска в сгорещеното олио и се изпържва от двете страни. Олиото трябва да е горещо като за мекици и толкова дълбоко, че пуснат в него тестеният кръг да потъне изцяло и олиото да го покрие. По време на пърженето се издува и става на балон. Бачура могат да се направят и големи, но е нужно доста повече олио в голяма тенджера. Най-икономично е в малка тенджерка. Непосредствено след изваждането хлебчетата са твърди, но след около минута-две омекват. Външен източник Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.