Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Индийски хляб-балон Бачура (Bhatura)

Индийски хляб-балон Бачура (Bhatura)

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Индийски хляб-балон Бачура (Bhatura)1 / 2
26/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8 бр.
"Внесете малко екзотика на трапезата си с този индийски хляб-балон Бачура"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • вода - 80 мл топла
  • олио - за пърженето
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно брашното, солта, кимионът и маята. Към тях сипете киселото мляко и водата и постепенно замесете гладко тесто, което трябва да втаса за 20 минути на топло.

Премесете пак тестото и го разделете на 8 топчици. Всяка топка разточете тънко на малък кръг върху набрашнения плот.

Пуска се веднага да се изпържи в сгорещеното олио, което трябва да покрива хлебчето, като се обръща от двете страни. Докато се пържат, питките се издуват и заприличват на Балон.

Току-що изпържените и извадени индийски хлебчета-балон Бачура са твърди, но след около 2 минути омекват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
411
38
21
10
Дай твоята оценка: