Меню

Баница с праз

9 декември 2006 | 14:45 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
5-6 стръка праз 
4-6 с. л. олио 
250-300 г сирене 
4 яйца 
1 пакет готови кори
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Задушете измития и ситно нарязан праз в част от мазнината. Прибавете натрошеното сирене, яйцата. Разбъркайте. В намазнена тавичка наредете две кори, поръсете ги с мазнина и сложете малко от плънката. Повторете, като най-отгоре трябва да са кори. Поръсете с мазнина, нарежете на квадрати. Поставете в умерена фурна и печете около 30-35 минути, до зарозовяване. Поднесете топла или охладена, с айран.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Димитрина ( преди 11 години )
Много вкусна рецепта! Класика....с варианти!Баницата може да се направи и без пържене на праза. Ситно нарязания праз се смесва с яйцата, сиренето и мазнината. Редят се корите, като през една се слага от сместа, а през една се ръси само малко мазнина. Много вкусно се получава, ако в сместа се добави и 1/3 пакетче ким. Отгоре може да се залее с едно яйце разбито с 1/3 ч ч вода или прясно мляко, 2 с.л мазнина и се поръси с ким. Да ви е сладко !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар