Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични питки

Царевични питки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Царевични питки1 / 2
24/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 бр.
"Ароматни питки във форма за мъфини, ето така ще започнем деня си!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло пресято
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л. или мед
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено или повече
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г разтопено и охладено, може и 1 к.ч. олио
  • сусам - 2 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки заедно със сусама и ги объркайте. Добавете натрошеното сирене.

Отделно разбийте яйцата с киселото мляко и мазнината с помощта на телена бъркалка.

Добавете сухите съставки със сиренето към яйчената смес и объркайте добре. Трябва да се получи лепкаво тесто.

С помощта на намазнена голяма лъжица и пръсти сипвайте от тестото върху тава, застлана с хартия за печене и оформяйте питките.

Сложете ги да се изпекат за около 35 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Следете готовността им, защото всяка фурна е различна.

Вместо в тава, може да запълните с тестото подмазнени форми за мъфини. По този начин се получават ефектни царевични хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

инж.Надежда Михайлова от Мездра.
инж.Надежда Михайлова от Мездра.
Ще ги направя във формички за мъфини.
19.01.2015 08:07
1
pupi
pupi
току що си ги направих за закуска, но аз прибавих и босилек и станаха нещо превъзходно. благодаря ти за страхотната и лесна рецепта :)
16.03.2013 10:53