Такос по Бразилски
Необходими продукти
- • 200 г риба сьомга от консерва
- • 1 глава воден лук
- • 4 с.л. чили сос с чесън
- • 2 бр. жълти чушки
- • 2 бр. домати
- • 10-12 бр. маслини без костилките
- • 2 с.л. прясно нарязани листа кориандър
- • 4 пера зелен лук
- • 4 резена топено сирене
- • 2 с.л. олио
- • 4 листа зелена салата
- За питките такос:
- • 120 мл айран
- • 6 г сол
- • 6 г сода бикарбонат
- • 150 г царевично брашно
Начин на приготвяне
Сьомгата се отцежда от соса и се стрива с вилица. Смесва се с дребно нарязания воден лук, чили соса, чушките нарязани на ивици, маслините, доматите - на кубчета, нарязаните пера зелен лук и топеното сирене. Запържват се в олиото до омекване на зеленчуците, охлажда се и се разбърква с едро накъсаните листа зелена салата. Питките такос се замесват на гладко тесто, като в айрана се сипват содата и солта и след това пресятото брашно. Разделя се на 4 топки, разточва се на тънки питки и те се изпичат в сух тиган до образуване на мехурчета. В питките се слага част от плънката и те се завиват на рула. Поднасят се със сос гуакамоле по желание.
Рецептата е добавена от MUNA на 2 Февруари 2010 г.
Източник: кулинарен журнал
Източник: кулинарен журнал
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.