Такос по Бразилски
Необходими продукти
  • • 200 г риба сьомга от консерва
  • • 1 глава воден лук
  • • 4 с.л. чили сос с чесън
  • • 2 бр. жълти чушки
  • • 2 бр. домати
  • • 10-12 бр. маслини без костилките
  • • 2 с.л. прясно нарязани листа кориандър
  • • 4 пера зелен лук
  • • 4 резена топено сирене
  • • 2 с.л. олио
  • • 4 листа зелена салата
  • За питките такос:
  • • 120 мл айран
  • • 6 г сол
  • • 6 г сода бикарбонат
  • • 150 г царевично брашно
Начин на приготвяне
Сьомгата се отцежда от соса и се стрива с вилица. Смесва се с дребно нарязания воден лук, чили соса, чушките нарязани на ивици, маслините, доматите - на кубчета, нарязаните пера зелен лук и топеното сирене. Запържват се в олиото до омекване на зеленчуците, охлажда се и се разбърква с едро накъсаните листа зелена салата. Питките такос се замесват на гладко тесто, като в айрана се сипват содата и солта и след това пресятото брашно. Разделя се на 4 топки, разточва се на тънки питки и те се изпичат в сух тиган до образуване на мехурчета. В питките се слага част от плънката и те се завиват на рула. Поднасят се със сос гуакамоле по желание.

Рецептата е добавена от MUNA на 2 Февруари 2010 г.
Източник: кулинарен журнал
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.