Начало За нас Реклама Контакти

Сръбски царевичен хляб Проя

Снимка за Сръбски царевичен хляб Проя
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна

Печивата от царевично брашно са на почит в разнообразната и вкусна балканска кухня. Този вкусен хляб от съседна Сърбия се сервира топъл - като предястие, допълнение към основното ястие или за закуска.

  1.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 450 г царевично брашно
  2. 500 мл студено прясно мляко
  3. 200 г сирене, натрошено
  4. 2 яйца
  5. 50 г масло или свинска мас
  6. 50 г олио
  7. 5 г бакпулвер
  8. 2 с. л. галета
  9.  
  10.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се разбърква с бакпулвера. Стрива се на трохи с маста или маслото.

  2. 2.

    Добавя се млякото и се разбърква.

  3. 3.

    Прибавят се жълтъците и сиренето. Постепенно се налива олиото.

  4. 4.

    Белтъците се разбиват на твърд сняг с ½ ч. л. сол и се прибавят внимателно към тестото.

  5. 5.

    Сипва се в тава, намазана с масло и поръсена с галета. Пече се 45-60 мин. във фурна, загрята до 180 ͦ С.

  6.  

Към тестото може да се добави и ситно нарязан бекон или шунка.

Май 2016
Още подобни рецепти
Коментари