Персийски тутманик

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
15/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Едва няколко стъпки ви делят от приготвянето на този пухкав, мекичък тутманик - специална рецепта за всеки хубав повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко 2 ч.ч.
  • сода - 3 к.л.
  • сирене - 3 ч.ч. натрошено
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата (без 1) добре. Добавете олиото, содата, която сте угасили в киселото мляко, и брашното.

Разбъркайте продуктите до получаването на еднородна смес с плътността на тесто за кекс. Добавете натрошеното сирене, объркайте и изсипете в предварително намазнена форма за печене.

Намажете повърхността с добре разбито яйца. Персийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
43
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

La Rubia Guapa
La Rubia Guapa
чудесен е :) и аз зная други но тази рецепта е по хубава
25.11.2013 13:13
надя
надя
соления кекс,който зная от 30 години
01.11.2013 20:47
1
Аз
Аз
Да,и аз го знам от друг сайт. Тук продуктите са двойно увеличени, но иначе рецептата е изключително сполучлива и вкусна. Става и на мъфини. Струва си да се опита. Аз добавям салам и маслини. Ето как го правя:
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
150 г сирене
25.10.2013 07:13
3
1
petkovab
petkovab
Вероятно яицето се разбива добре,разрежда се и отгоре се излива равномерно.
20.10.2013 18:09
katya terzieva
katya terzieva
как мажеш кексово тесто с яйце
16.10.2013 21:05
3
Иванка Бобева
Иванка Бобева
Измислици-персийски тутманик.Аз го правя от30г.и имам рецептата от майка си,но с по малко яйца,нищо ново под слънцето.
16.10.2013 17:35
3
2
1
Покажи всички подкоментари