Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Лангиди по странджански

Лангиди по странджански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Лангиди по странджански1 / 3
05/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-15 бр.
"За всяка хапка по една лангида с мед"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • ром - 1 с.л.
  • мед - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите яйца с прясното мляко и два пъти пресятото брашно заедно със солта омесете гъсто тесто. Добавете 1 с.л. ром, за да не поемат много мазнина при пържене. В сгорещеното олио сипвайте по 1 с.л. от тестото.

Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Добре се получиха,макар и малко мазнички.Понеже не разполагах с прясно мляко използвах кисело.
05.06.2016 11:56
Деана
Деана
Много беше вкусно, благодаря за прекрасната рецепта Роси!
03.01.2016 09:43
коментатор
коментатор
Да,лангидите са странджански закуски,но ром не знам да се слага и изобщо не изглеждат по този начин.А иначе са страхотни и много вкусни ,може с едно яйце и без прясно мляко.Ние ги обичаме със сирене или със захар.
01.11.2013 08:55
6
1