Начало За нас Реклама Контакти

Блини с пушена сьомга и хайвер

Снимка за Блини с пушена сьомга и хайвер
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 100 мин. за втасване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Северният подбор на продукти и техники за тези хапки им е предал малка разточителност (и на време, и на средства), но дори и съвсем кратки мигове на наслада от храната си заслужават всичко това.

СъставНеобходими продукти за

  1. за блините:
  2. 1 ч. ч. бяло пшенично брашно
  3. 2 с. л. брашно от елда или ръжено брашно
  4. 1 с. л. суха мая
  5. 2 яйца
  6. 30 г брашно
  7. 200 мл прясно мляко
  8. ½ ч. ч. течна сметана
  9. ½ ч. л. сол
  10. 2 с. л. масло
  11. за гарниране:
  12. 200 г пушена сьомга
  13. 100 г заквасена сметана
  14. 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  15. 1 ч. л. лимонова кора, настъргана
  16. 2 с. л. черен или червен хайвер, по желание
  17.  стръкчета копър и листа зелена салата
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се двата вида брашно с маята и солта. Прясното мляко и сметаната се загряват много леко, докато се затоплят. Добавят се към брашното заедно с жълтъците. С дървена лъжица се обърква по-рядко тесто. Покрива се с фолио и се оставя да втасва 1 час или докато удвои обема си.

  2. 2.

    Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към втасалото тесто. Отново се покрива и се оставя още 40 мин.

  3. 3.

    За всяка блина от маслото се сгорещяват по 1 ч. л. в тиган. Взима се от тестото по 1 с. л. и се капва във форма на кръг. Когато по повърхността се появят мехурчета се обръщат и от другата страна. Могат да се пекат едновременно по 3-4 блинчета. Когато изстинат, се съхраняват завити в алуминиево фолио.

  4. 4.

    Заквасената сметана се разбърква с копъра и лимоновата кора.

  5. 5.

    Преди сервиране блините се затоплят заедно с фолиото на 150° С. Докато са горещи се гарнират с лист зелена салата, парче пушена сьомга, лъжичка сметана и хайвер. Украсяват се с клонче копър и зелен лук.


 

Необходимите продукти са за 20 броя.

Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари