Начало За нас Реклама Контакти

Шведски ръжен хрупкав хляб knäckebröd

Снимка за Шведски ръжен хрупкав хляб knäckebröd
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Може би това е най-здравословният хляб на света. Представете си само смес от малко ръжено брашно и много различни семена и ядки, пълни със сила и безброй полезни качества. Дори няма мая или друг набухвател. А вкусът му е наистина превъзходен, при това напълно натурален.

СъставНеобходими продукти за 1 хляб

  • 150 г ръжено брашно
  • 250 г фини овесени ядки
  • 100 г сусам
  • 50 г слънчогледови, обелени
  • 50 г тиквени семки, обелени
  • 20 г ленено семе
  • 6 с. л. олио
  • 2 ч. л. морска сол
  • 300 мл студена вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се смесва с останалите сухи съставки.

  2. 2.

    Добавят се водата и олиото и се омесва еластично тесто върху набрашнена повърхност. Тестото се разточва на тънко (0,4 см) върху хартия за печене и с нож се нарязва на правоъгълни парчета.

  3. 3.

    Фурната се нагрява на 250° С и тестото се пече около 7 минути. След това градусите се намаляват на 200° С и хлябът се допича за още около 20-25 минути.

  4. 4.

    След изваждането от фурната хлябът веднага се вади от тавата и се охлажда върху решетка.

Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари