Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Питка, печена на сач

Питка, печена на сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Питка, печена на сач1 / 2
11/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3 бр.
"Не е като другите питки, но печена на сач - е най-вкусната, която сме опитвали"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко с малко топла вода и разбъркайте със захарта. Оставете на топло за 15 минути.

Пресейте брашното, солта, добавете яйцата и започнете да бъркате. Когато брашното поеме яйцата, долейте прясното мляко с маята.

Получава се не много гъсто тесто, което се оставя да втаса на топло, покрито с прозрачно фолио.

След това се загрява сача и се намазнява. Слага се част от тестото и се оформя на питка. Пече се до приятен загар от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: